اولویت در تجهیزات سالن آمفی تئاتر با کدام گزینه است؟

هنگامی که صحبت از تجهیز سالن آمفی تئاتر به‌میان می‌آید، دیدگاه‌ها و نظرات در رابطه با اولویت‌ها متفاوت است. در‌واقع برای تجهیز سالن آمفی‌تئاتر به سیستم‌ها،صندلی آمفی تئاتر، تجهیزات و امکانات مختلفی نیاز است؛ اما به‌راستی کدام یک از این تجهیزات ضروری و دارای اولویت هستند؟

جهت پاسخ به این پرسش، ابتدا باید اهداف احداث سالن آمفی‌تئاتر را در‌نظر گرفت. در برخی از سالن‌ها به سیستم‌های صوتی حرفه‌ای نیاز است، در حالی که برخی دیگر از سالن‌ها به نورپردازی بهتری نیاز دارند. عدم توجه‌به برخی از تجهیزات ضروری، سبب می‌شود که طراحی شما غیرحرفه‌ای به‌نظر برسد.

تجهیزات سان آمفی تئاتر

با ما همراه باشید تا اولویت در تجهیزات سالن آمفی تئاتر را به‌ترتیب مورد‌بررسی قرار دهیم و اهمیت آنها را برشماریم.

۱.پروژکتورها

پروژکتورها یک وسیله اساسی در بسیاری از سالن‌های آمفی‌تئاتر به‌حساب می‌آیند. اگرچه همه سالن‌ها به پروژکتور نیاز ندارند اما این امکان وجود دارد که به کمک آن‌ها، اجرایی حرفه‌ای‌تر، آموزنده‌تر و در‌نهایت پربارتر داشت.

پروژکتورها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که دو مورد از آن‌ها، شامل موارد زیر هستند:

  • پروژکتور فیلم
  • پروژکتور اسلاید

از دیگر مزایای به‌کارگیری پروژکتور در سالن آمفی تئاتر، صرفه‌جویی در زمان است؛ به کمک این ابزار، دیگر نیازی‌به صرف زمان طولانی برای سخنرانی در رابطه با یک موضوع به‌خصوص نخواهد‌بود و تبادل اطلاعات سرعت بیشتری به خود می‌گیرند.

۲.سیستم صوتی

از دیگر تجهیزات سالن آمفی تئاتر باید به سیستم صوتی اشاره کرد؛ در‌واقع به دلیل اینکه این سالن‌ها مساحت زیادی را به‌خود اختصاص می‌دهند، انتقال صدا دشوار خواهد‌بود. تجهیزات سیستم صدا شامل موارد زیر می‌شوند:

  • میکروفون‌ها
  • بلندگو یا اسپیکر
  • سیستم‌های پشتیبانی از صدا

اگرچه سرمایه‌گذاری بر پروژکتورها مهم است؛ ولی تا زمانی که صدا به‌درستی به گوش مخاطب انتقال پیدا نکند، هیچ‌کدام از تجهیزات دیگر کاربردی ندارند. یک سیستم صوتی مناسب باید صدایی باکیفیت بالا، بدون نویز و بدون اکو را به حضار انتقال دهد.

تجهیزات سالن آمفی تئاتر

۳.صندلی

صندلی‌ها، از دیگر تجهیزات سالن آمفی تئاتر هستند که دقت در انتخاب آن‌ها مزایایی همچون استقرار در وضعیت مناسب، کاهش درد و خستگی را به‌همراه دارد. در صورتی که این صندلی‌ها به‌درستی انتخاب نشوند، منجر‌به حواس‌پرتی و کاهش بازدهی افراد خواهند‌شد.

از دیگر ویژگی‌هایی که یک صندلی آمفی‌تئاتر استاندارد، باید از آن برخوردار باشد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

قابلیت تنظیم

چنانچه دقت کرده‌باشید، بسیاری از صندلی‌های آمفی‌تئاتر، در قسمت تکیه گاه ثابت هستند و در قسمت نشیمنگاه تا می‌شوند. چنین قابلیتی این امکان را فراهم می‌کند که افراد به‌راحتی از بین ردیف‌های صندلی جابجا شوند.

از آنجا که تعداد صندلی‌های بسیار زیادی در سالن آمفی‌تئاتر باید جای داده‌شوند، برخورداری از این ویژگی، فاصله کم بین ردیف‌های صندلی را جبران می‌کند.

خواندن  عوامل تاثیر گذار در طراحی سالن آمفی تئاتر چیست؟

خصوصیات ظاهری

اگرچه ویژگی‌های ظاهری، عامل تعیین‌کننده ویژه‌ای در انتخاب صندلی‌های آمفی‌تئاتر نیستند؛ اما نباید از تاثیر آن‌ها نیز غافل شد. توجه‌به رنگ، سبک و نوع طراحی صندلی در ایجاد سالنی جذاب و دلنشین تاثیرگذار خواهد‌بود.

روکش و ساختار آنها

به‌طور کلی توصیه می‌شود که فوم مورد‌استفاده در صندلی‌های آمفی‌تئاتر از کیفیت مطلوبی برخوردار باشد؛ چرا‌که در صورت برخورداری از کیفیت بالا، دوام و ماندگاری آن‌ها نیز به نسبت افزایش پیدا خواهد‌کرد.

در رابطه با روکش صندلی‌ها نیز پیشنهاد می‌کنیم که روکشی انتخاب شود که تمیز کردن آنها راحت‌تر باشد و در عین حال دوام بالایی داشته‌باشد.

۴.تجهیزات روشنایی

روشنایی سالن آمفی‌تئاتر، به کمک تجهیزات و امکانات مختلفی تامین می‌شود. نور در چنین سالن‌هایی از جهات مختلفی حائز اهمیت است و هدف از آن مشاهده کامل اجرا از سوی حضار است.

همچنین این امکان وجود دارد که با‌استفاده از نورپردازی، جلوه‌های ویژه‌ای برای ارتباط هر‌چه بیشتر مخاطب به‌کار گرفت. بنابراین نورپردازی در سالن آمفی‌تئاتر معمولاً با اهداف زیر صورت می‌گیرد:

  • ایجاد جلوه‌های بصری و ارتباط بیشتر با حضار
  • تامین روشنایی در راه‌روها و سالن

تجهیزات سالن آمفی تئاتر

نورپردازی به کمک تجهیزات آمفی‌تئاتر صورتی می‌گیرد. در‌واقع این تجهیزات شامل انواع پروژکتورهای تک لنز، دو لنز، متحرک، لامپ‌های LED و نورافکن‌ها می‌شود که با توجه‌به طراحی اولیه مورد‌استفاده قرار می‌گیرند.

از آن‌جا که در سالن‌های آمفی‌تئاتر به دلیل تاریکی حاکم و گستردگی مساحت آن، از منابع روشنایی متعددی استفاده می‌شود، کنترل آنها کار ساده‌ای نخواهد‌بود. ابزارهای مختلفی همچون Control Desk و Dimmer، از دیگر تجهیزات سالن آمفی تئاتر هستند که به‌کمک آن‌ها امکان تنظیم و کنترل روشنایی بخش‌های مختلف سالن آمفی‌تئاتر فراهم می‌شود.

۵.به‌کارگیری دوربین‌های مداربسته

دوربین‌های مدار‌بسته از جمله تجهیزات کاربردی در سالن آمفی‌تئاتر هستند؛ کنترل و نظارت بر سالن، راه‌روها و بخش‌های مختلف دیگر به‌کمک این دوربین‌ها بسیار ساده‌تر خواهد‌بود.

در‌واقع دوربین‌های مداربسته، امکان مدیریت سالن به‌صورت شبانه‌روزی را فراهم می‌کنند و در‌صورت بروز حوادث ناخواسته همچون آتش‌سوزی یا خرابی، این امکان وجود دارد که در کوتاه‌ترین زمان، دست‌به اقدامات لازم زد.

همانطور که می‌دانید، دوربین‌های مداربسته در انواع مختلف و با قیمت‌های متفاوت وجود دارند. آنچه باید در هنگام انتخاب چنین دوربین‌هایی برای سالن آمفی‌تئاتر به‌یاد داشت، نیاز و اهداف شما از به‌کارگیری این دوربین‌ها است.

۶.استفاده از سیستم‌های بی‌سیم

تجهیزات سالن آمفی تئاتر باید به‌گونه‌ای طراحی شده‌باشند که بدون نیاز به سیم کار کنند. این سیستم‌های بی‌سیم که به‌تازگی پا‌به عرصه دنیای تجهیزات سالن آمفی تئاتر گذاشته‌اند، در صرفه‌جویی در هزینه و زمان بسیار تاثیرگذار هستند. سیستم‌های بی‌سیم یا وایرلس در بخش‌های مختلفی از سالن قابل‌استفاده خواهند‌بود. از جمله مزایای این سیستم‌های وایرلس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سهولت نصب
  • کاربری ساده
  • عدم نیاز‌به تعمیر
خواندن  صندلی آمفی تئاتر چه ویژگی دارد؟

۷.تجهیزات تصویری

سیستم‌های صوتی، از جمله فناوری‌های نوینی هستند که در تجهیزات سالن آمفی تئاتر کاربرد ویژه‌ای دارند. رابط کاربری ساده و عملکرد یکدست این نوع سیستم‌ها از مزایای تجهیزات تصویری در سالن آمفی‌تئاتر است.

علاوه بر پروژکتورها، نمایشگرهای LED نیز از جمله دستگاه‌های هستند که ایجاد تصویر از سن در سالن‌ها را فراهم می‌کنند. با نصب نمایشگرهای LED با‌کیفیت، این امکان فراهم می‌شود که حضاری که در دورترین قسمت سالن نیز قرار دارند، به‌راحتی سن را مشاهده کنند.

نکته‌ای که در هنگام تهیه این دستگاه باید بدان توجه داشت، کیفیت تصویر و وضوح رنگ‌ها است. بنابراین به‌کمک این فناوری این امکان فراهم می‌شود که برقراری ارتباط برای همه حضار در هر نقطه‌ای از سالن امکان‌پذیر شود.

۸.ارتباط از طریق گیرنده‌ها

ایجاد هماهنگی در بخش‌های مختلف یک سالن، کار پیچیده‌ای است؛ به همین جهت بسیاری از سالن‌های آمفی‌تئاتر به‌واسطه گیرنده‌های بی‌سیم با اتاق فرمان ارتباط برقرار می‌کنند و از وضعیت بخش‌های مختلف آگاهی پیدا خواهند‌کرد.

گیرنده‌های بی‌سیم در زمان استقرار حضار، بسیار کارآمدتر هستند؛ چرا که در این زمان به‌دلیل حجم بالای سروصدا، امکان برقراری ارتباط و در‌نتیجه هماهنگی بین بخش‌های مختلف، بسیار دشوار می‌شود.

۹.بردهای هوشمند

بسیاری از سالن‌های آمفی‌تئاتر جهت برگزاری سخرانی و همایش‌های آموزشی مورد‌استفاده قرار می‌گیرند. یکی از مهم‌ترین الزامات آموزشی نیز به‌کارگیری بردهای هوشمند است؛ در‌واقع یک سخنران قادر خواهد‌بود که به کمک این ابزار مفاهیم مختلف را با سرعت بیشتری به افراد حاضر در سالن انتقال دهد.

بردهای هوشمند ابزاری کاربردی هستند که به‌کارگیری آن‌ها در سالن آمفی‌تئاتر مزایای زیر را به‌دنبال خواهد‌داشت:

  • امکان یادداشت مطالب مهم
  • امکان ضبط مطالب به کمک این ابزار
  • امکان چاپ مطالب درج‌شده در دستگاه

بنابراین برد هوشمند، ابزاری است که به برقراری ارتباط بهتر با حضار کمک می‌کند و تعامل بین سخنران و افراد شرکت‌کننده در همایش را بهبود می‌بخشد. درنهایت نیز افزایش تمرکز، منجر‌به افزایش بازدهی و بهره‌وری افراد خواهد‌شد و دستیابی به اهداف برگزاری همایش‌های مختلف دیگر یک رویا نخواهد‌بود!

نتیجه‌گیری

تجهیزات مختلفی در سالن‌های آمفی‌تئاتر مورد‌استفاده قرار می‌گیرند اما برخی از آن‌ها از اولویت بیشتری برخوردار هستند. به‌کارگیری ابزار و دستگاه‌های مختلف، هماهنگی میان بخش‌های مختلف را امکان‌پذیر می‌کند و سبب می‌شود که کلیه کارها طبق برنامه پیش روند.

توجه‌به تجهیزات سالن آمفی تئاتر ، نه تنها راحتی و آسایش را برای حضار به ارمغان خواهد‌آورد، بلکه به برگزاری یک همایش خاطره‌انگیز و بی‌نقص نیز کمک می‌کند.

منابع:

nettask

electrovision

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه صنعتی اورنگ گستر سریر آسیا می باشد.