الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر

الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر چیست؟

سالن‌های آمفی‌تئاتر امروزی در اثر گذر زمان با تغییر و تحولات شگرفی مواجه بوده‌اند. اگرچه طراحی یک سالن آمفی‌تئاتر از اهمیت بالایی برخوردار است اما آنچه کاربری این گونه سالن‌ها را بهبود می‌بخشد،رعایت الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر در آن است.

سالن‌های آمفی‌تئاتر با اهداف مختلفی طراحی می‌شوند؛ بنابراین تجهیز سالن آمفی‌تئاتر باید بر اساس اهداف احداث آن سالن صورت گیرد. به‌کارگیری امکانات و تجهیزات مختلف در چنین سالن‌هایی، بازدهی و بهره‌وری را افزایش می‌دهد.

علاوه‌بر این، حضور در سالن آمفی‌تئاتر مجهز، تجربه‌ای بی‌نظیر برای شرکت‌کنندگان رقم خواهدزد؛ اما الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر شامل چه مواردی است؟ با ما همراه باشید تا برخی از تجهیزات ضروری سالن آمفی‌تئاتر را بررسی کنیم.

الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر

سالن آمفی‌تئاتر جهت برگزاری اجراهای زیر مورداستفاده قرار می‌گیرند:

  • اجرای موسیقی
  • اجرای فیلم
  • سخنرانی
  • نمایش تئاتر
  • اجرای صحنه

جهت برگزاری هر یک از موارد ذکرشده، به تجهیزات و امکانات متفاوتی نیاز است اما برخی از امکانات همچون صندلی، نورپردازی، تجهیزات صوتی و تصویری بین آنها مشترک هستند. در ادامه قصد داریم که برخی از سیستم‌ها و تجهیزات الزامی سالن‌های آمفی‌تئاتر را بررسی کنیم.

سیستم‌های صوتی

اگرچه در سالن‌های آمفی‌تئاتر کوچک ممکن‌است که به سیستم‌های صوتی نیاز نداشته‌باشند؛ اما اغلب این سالن‌ها به سیستمی جهت تقویت صدا نیاز دارند. به‌کارگیری سیستم‌ها صدا و تصویر A / V یکی از راهکارهای پیش‌رو خواهدبود.

این سیستم‌ها معمولاً شامل موارد زیر می‌شوند:

تعبیه بلندگوهایی جهت پخش صدا

پخش صدا در سالن آمفی‌تئاتر، امری حیاتی است؛ چنانچه طراحی و زیبایی این سالن‌ها در اولویت قرار نداشته‌باشد، استفاده از اسپیکرهای ایستاده یا دیواری مانعی ندارد اما چنانچه در طراحی اولیه سالن آمفی‌تئاتر به این موضوع توجه شده‌باشد، معمولاً اسپیکرها در سقف یا داخل دیوارها تعبیه خواهند‌شد.

البته لازم به ذکر است که هدف اصلی از به‌کارگیری بلندگوها پخش صدا براساس نیاز خواهد‌بود و حفظ کیفیت صدا نیز حائز اهمیت است.

میکروفون‌ها

همگام با پیشرفت تکنولوژی، در ساختار میکروفون‌ها نیز شاهد تغییرات بسیاری بوده‌ایم. اگرچه در گذشته میکروفون‌ها تنها با اتصال سیم‌های مختلف کار می‌کردند اما در حال حاضر این امکان وجود دارد که بدون درگیری با سیم‌ها، از این ابزار جهت سخنرانی و پخش صدا استفاده می‌شود.

فناوری عایق صدا

سروصداهای خارج از سالن آمفی‌تئاتر، مانع از تمرکز افراد و از آن مهم‌تر مانع از شنیدن صدای گوینده می‌شود. به همین جهت به‌کارگیری الزامات تجهیز سالن از قبیل فناوری عایق صدا، با ایجاد فضای خلا، مانع از نفوذ صدا از خارج به داخل سالن و بالعکس، خواهدشد.

الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر

تجهیزات و نرم‌افزارهای پردازش صدا

پردازنده‌های صوتی، سیگنال‌های دریافتی را سازماندهی می‌کنند و توسط آمپلی‌فایر و سیستم‌های ضبط صدا، آنها را تقویت خواهدکرد. همچنین این امکان وجود دارد که با استفاده از نرم‌افزارهای مختلف، میزان اکوی صدا را تا حد زیادی به کنترل درآورد و در‌نتیجه صدایی با کیفیت مطلوب را در سالن پخش کرد.

نورپردازی در سالن آمفی‌تئاتر

نورپردازی از جمله الزامات سالن آمفی‌تئاتر است که به کمک ابزارهای مختلفی امکان‌پذیر می‌شود که از جمله آنها می‌توان به نورافکن‌ها، پروژکتورها، لامپ‌های LED و بسیاری از ابزارهای دیگر اشاره کرد. نورپردازی صحیح در چنین سالن‌هایی مزایای زیر را به‌دنبال خواهدداشت:

  • افزایش تمرکز
  • افزایش بازدهی و بهره‌وری
  • جلوگیری از خستگی چشم

توجه به شدت، رنگ و نحوه قرارگیری نورها در سالن بسیار مهم است و در تحقق اهداف ذکر شده تاثیرگذار خواهد‌بود.  نورپردازی در سالن‌های آمفی‌تئاتر در دو بخش جداگانه ارزیابی می‌شوند:

نورپردازی معمول

در این نوع نورپردازی، روشنایی فضاهای مختلف سالن حائز اهمیت است؛ این فضاها شامل راهروها، لابی و محل قرارگیری حضار است. توجه به کارآمدی، زیبایی و کاهش مصرف انرژی از دیگر نکات مهمی هستند که در نورپردازی عمومی باید بدان توجه داشت.

نورپردازی تخصصی

در نورپردازی تخصصی، معمولاً از نورافکن‌ها و پروژکتورهای ویژه‌ای جهت جلوه دادن به سن، استفاده می‌شود. البته لازم به ذکر است که نورپردازی تخصصی در رویدادهای خاص مورداستفاده قرار می‌گیرد.

تنظیم این نوع نورپردازی بر عهده افراد حاضر در اتاق فرمان سالن قرار دارد و بدین ترتیب جلوه‌های ویژه توسط نور ایجاد می‌شوند.

الزامات تجهیز سالن اجرا

تجهیز سالن آمفی‌تئاتر به عوامل مختلفی بستگی دارد و لازم است که لامپ‌های سالن نیز درنظر گرفته‌شود. صندلی‌ها، پوشش دیوار، پوشش سقف و کفپوش از دیگر تجهیزاتی است که باید در سالن‌های آمفی‌تئاتر بدان توجه داشت.

الزامات تجهیز سالن آمفی تئاتر

صندلی آمفی تئاتر

اگرچه ممکن‌است که نوع صندلی‌های آمفی‌تئاتر در ظاهر بی‌اهمیت به نظر برسد اما در واقعیت اینگونه نیست! به‌کارگیری صندلی‌های نامناسب، منجر به حواس‌پرتی و خستگی افراد شرکت‌کننده خواهدشد.

از جمله نکاتی در رابطه با صندلی سالن آمفی‌تئاتر باید بدان توجه داشت، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • راحتی صندلی‌ها
  • سهولت تنظیم آنها
  • ظاهر صندلی
  • دوام و ماندگاری صندلی‌ها
  • رنگ آن

نحوه چینش صندلی‌های در سالن‌ها نیز از اهمیت بالایی برخوردار است؛ بنابراین پیش از تجهیز سالن آمفی‌تئاتر باید فاکتورهای بیان‌شده را در نظر گرفت و سپس در رابطه با آنها تصمیم‌گیری کرد.

دیوارهای ویدیویی LED

اگرچه تجهیز سالن آمفی‌تئاتر به دیوارهای  ویدیویی LED نیاز به صرف هزینه بالایی دارد اما بسیاری کاربردی خواهد‌بود. در واقع این فناوری با نمایش رنگ‌ها در کیفیت بالا، شما را از پروژکتورها و هرگونه مانیتور دیگری بی‌نیاز می‌کند.

ارائه تصاویری باکیفیت بالا، به گونه‌ای که برای حضار در هر زاویه‌ای قابل‌دید باشد، استقبال از این تکنولوژی را دوچندان کرده‌است. علاوه بر مواردی که ذکر شد، این فناوری مزایای دیگری نیز دارد که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • عدم نیاز به هزینه های هنگفت جهت نگهداری و تعمیر
  • ارائه تصاویری واضح
  • مصرف انرژی پایین
  • کارایی بالا

وایت بردهای الکتریکی

وایت بردهای الکتریکی از دیگر الزامات تجهیز سالن آمفی‌تئاتر هستند که می‌بایست از آنها استفاده شود. در واقع چنین تجهیزاتی، امکان تعامل با افراد حاضر در سالن را افزایش می‌دهد و به سخنران کمک می‌کند که جلسه پربارتری را ارائه دهد.

علاوه بر نکته‌ای که ذکر شد، وایت بردهای الکتریکی کاربردهای بیشتری نیز دارند:

  • امکان ضبط جلسات
  • امکان درج یادداشت‌ها و استفاده از عکس
  • افزایش تمرکز با نوشتن مطالب مهم

بردهای هوشمند با برخورداری از فناوری‌های نوین قابلیت‌های متنوعی دارند. به‌کارگیری این نوع بردها در توضیح هرچه بهتر مباحث مختلف، ایده‌ای فوق‌العاده خواهد‌بود. جالب است؛ بدانید که برخی از بردهای هوشمند، قابلیت اتصال به دستگاه چاپگر را دارند و با چاپ نوشته‌های یک جلسه، نسخه‌ای از آنچه در همایش‌های مختلف برگزار شده‌است را در اختیار سایر افراد حاضر در سالن قرار می‌دهد.

کلیه این عوامل در کنار هم، منجر به آن خواهد‌شد که افراد حاضر در سالن توجه خود را به بحث یا سخنرانی موردنظر معطوف کنند و در نتیجه جلسات با بازدهی بیشتری برگزار شوند.

تجهیزات ویدئو کنفرانس

تجهیز سالن آمفی‌تئاتر به امکانات ویدئوکنفرانس، هم برای افراد شرکت‌کننده در همایش و هم برای فردی که از این طریق سخنرانی می‌کند، مفید خواهدبود. اگرچه تعامل رو در رو  بسیار پربارتر از ویدیو‌کنفرانس است اما در مواقعی که امکان حضور فرد موردنظر وجود نداشته‌باشد، راهکاری موثر است.

البته لازم به یادآوری است که سالن‌های آمفی‌تئاتر بستگی به کاربری، ممکن‌است که به این تجهیزات نیازی نداشته‌باشند؛ اگرچه به‌کارگیری این فناوری در بخش‌هایی مانند اتاق‌های کنفرانس الزامی است.

پروژکتورهای دیجیتال

پروژکتورهای دیجیتال که طی سال‌های اخیر دچار تغییر و تحولات شگرفی شده‌اند، از دیگر الزامات سالن آمفی‌تئاتر هستند. در واقع این امکان وجود دارد که به کمک این دستگاه می‌توان انواع فیلم، تصاویر و اسناد مختلف را به نمایش درآورد.

بنابراین برقراری ارتباط با تصاویر و فیلم‌ها برای افراد حاضر در سالن بسیار ساده‌تر خواهدبود و بدین ترتیب یادگیری مباحث مختلف، با سرعت بیشتری رخ خواهد‌داد. علاوه‌براین، دستگاه‌های پروژکتور با سیستم‌های پخش صدا ادغام می‌شوند و با ایجاد هماهنگی لازم این امکان وجود دارد که از قابلیت‌های متنوع این دستگاه برخوردار شد.

در نهایت براساس آنچه بیان شد، یک سالن آمفی‌تئاتر بنا به اهداف احداث آن، به تجهیزات مختلفی نیاز پیدا خواهدکرد. امکانات و تجهیزات مختلفی طراحی و ساخته شده‌اند که راحتی، تمرکز و بازدهی را بهبود می‌بخشند.

علاوه بر این، چنین امکاناتی حضور در سالن آمفی‌تئاتر را به تجربه‌ای فراموش‌نشدنی برای حضار تبدیل خواهندکرد که در ذهن آنها ماندگار خواهدشد.

منابع: سریر آسیا

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه صنعتی اورنگ گستر سریر آسیا می باشد.