تأثیر صدا در سالن همایش

صدا یا صوت نوعی انرژی و ارتعاشی است که توسط حس شنوایی انسان درک می‌شود. مسأله صدا و صدابرداری در طراحی انواع سالن‌های همایش نقش بسیار مهمی را ایفا می‌کند. صدا در سالن همایش می‌تواند تمامی طرح و انواع برنامه‌ها را تحت تأثیر خود قرار دهد.

یکی از مهمترین دغدغه‌ها و مشکلات در سالن‌های همایش، کنفرانس، آموزش، کنسرت، تئاتر و… بعد از انتخاب صندلی همایشی ،دارا بودن یک سیستم صوتی مناسب و با کیفیت است که تأثیر بسیار زیادی در اجرای برنامه‌ها و آرامش خاطر شرکت کنندگان دارد.

تأثیر صدا در سالن همایش

یک سیستم صوتی مناسب موجب صرفه جویی در زمان، ایجاد نظم در جلسات و مراسمات، ارتباط بهتر بین سخنرانان و مدیران جلسه خواهد شد.

از آنجا که ایجاد تغییرات اساسی در وضعیت صدابرداری در سالن‌ها دشوار است، بنابراین لازم است که از همان ابتدای تجهیز سالن همایش، درباره خصوصیات صدابرداری، بلندگوها، میکروفون‌ها و حتی آکوستیک سالن تصمیماتی گرفته شود.

با نادیده گرفتن ضوابط و معیارها در طراحی سالن همایش و بی توجهی به رابطه مستقیم میان جانمایی صندلی حضار در مقابل صحنه اصلی سالن همایش، تأثیرات منفی در کیفیت انتقال صدا پدید خواهد آمد که این امر موجب سرد و بی روح شدن برنامه‌های برگزار شده و در نهایت عدم موفقیت آن می‌شود.

با نگاهی به سالن‌های همایش و حتی سالن‌های آمفی تئاتر، کنسرت و… که در آنها نیز صدا نقش بسزایی دارد، می‌توان به این اصل پی برد که در کمتر سالنی در ایران به این موضوع اهمیت داده شده است و بنابراین حاضرین در سالن، آن احساسی را که باید داشته باشند، ندارند.

یکی از مهمترین اهداف در طراحی سالن‌های همایش تأمین آسایش صوتی در فضاهای بیرون و داخل سالن است. برای دستیابی به طراحی بهینه آکوستیکی برای اینگونه ساختمان‌ها نیز همکاری مشاوران آکوستیکی و صدابرداران با طراحان و مهندسین سازه امری ضروری است.

تأثیر صدا در سالن همایش

صدا در سالن همایش

سالن‌های همایش برای اهداف خاصی طراحی می‌شوند و معمولاً برنامه‌هایی که در این سالن‌ها برگزار می‌شود، نیاز جدی به کیفیت بالای صدا و صدابرداری دارد. قطع و  وصل شدن صدا در طول برگزاری همایش‌ها ممکن است موجب عدم موفقیت برنامه شود.

برای شنیدن خوب و داشتن صدای باکیفیت، یک مهندس طراح باید به خوبی درک کند که قرار است از این سالن چه استفاده‌هایی شود. قبل از اینکه سیستم‌های صوتی مناسب، انتخاب و نصب شوند باید هدف نهایی ساخت سالن را بداند.

صداپردازی سالن همایش به این معنی است که مهندس آکوستیک و صدابردار بتواند در مورد 99 درصد از صدایی که از بلندگو تولید می‌شوند اما به صورت مستقیم شنیده نمی‌شوند را تنظیم و کنترل کند.

سالن‌های بزرگ همایش به دلیل وسعت و فاصله حضار از سخنران نیازمند تجهیزات صوتی ویژه‌ای برای برقراری این ارتباط هستند.

یک سالن همایش باشکوه و بزرگ مردم را جذب خواهد کرد اما سکوت لازم و کیفیت خوب صدا مواردی هستند که مردم را دوباره مجاب به شرکت در همایش‌های آن سالن می‌کند. صدایی که در سالن همایش به گوش مخاطب می‌رسد، باید از درجه بلندی مناسبی برخوردار باشد.

خواندن  در طراحی سالن آمفی تئاتر چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟

همچنین این صدا باید به صورت واضح و رسا به گوش حضار برسد؛ به صورتی که، مخاطب در تحلیل و فهم آن به مشکل نخورد. سیستم‌های صوتی باید صورت کاملاً اصولی در جای خود قرار بگیرند و مقدار صدای پخش شده نباید برای گوش مخاطب آزار دهنده باشد.

در سالن‌های همایش حرفه‌ای در کنار سیستم‌های صوتی از سیستم‌های نویزگیر صدا برای رفع نویزها یا آکوستیک کردن محیط نیز استفاده می‌شود. آمپلی فایر یکی از تجهیزات لازم صدابرداری است و تأثیر صدا در سالن همایش را به مراتب بهتر می‌کند.

این سیستم تقویت صدا باید بتواند صدا را با فرکانس‌های 30 تا 12000 هرتز تولید کند و تعادل مناسبی بین پایه و هارمونی داشته باشد. آمپلی فایر باید بتواند بین صدای بلند و زمزمه نیز تفاوت قائل شود و صدای تولید شده را بدون هیچ گونه پژواکی به گوش مخاطب برساند.

صدا پس از طی فرآیند انتقال از میکروفون و تقویت توسط آمپلی فایر، توسط اسپیکر یا بلندگو پخش می‌شود و این بلندگوها سیگنال‌های الکتریکی تولید شده را به امواج صوتی تبدیل می‌کند.

صدای سالن همایش

سقف سالن همایش و تأثیر آن در صدا

سقف سالن همایش باید در مرحله اول انعکاس دهنده و پخش کننده صدا باشد نه اینکه جذب کننده اصوات باشد؛ تا انرژی اولیه را در سالن منعکس کند و صدا را بلند و قابل فهم کند. 30 تا 50 درصد از فضای بالای سقف باید باز باشد تا نیروی مازاد صوت را خارج کند و باعث انعکاس صدا شود.

لازم است سطح سقف قابلیت پخش کنندگی صدا را داشته باشد تا فضاهای باز باعث انقطاع پخش صدا و مشکل در یکسانی صدا به وجود نیاورد. قسمت‌های پایینی و دیوارهای پشتی نزدیک به شنوندگان هم باید قابلیت انعکاس دهندگی و پخش کنندگی داشته باشند و صدا را جذب نکنند تا بلندی صدا و همچنین قابل فهم بودن آنها تضمین شود و از اکو صدا از دیوار پشتی جلوگیری شود.

نکته: صدا از بلندگوها ساطع می‌شود، بیشتر صدای تولیدی به صورت مستقیم قابل شنیدن نیست اما از حضار می‌گذرد و شروع به انعکاس در سراسر سالن می‌کند؛ اگر انعکاس صدا قوی باشد و دقیقاً بدانیم منبع صدا در کجا قرار دارند، این صدا اکو نامیده می‌شود.

انعکاس و بلندی صدا توسط قرار دادن لایه‌هایی برای جذب و پخش صدا به ترتیب در قسمت داخلی سقف و دیوارهای بالایی به صورت جذب فرکانس متوسط و پخش فرکانس بالا کنترل می‌شوند. همچنین میزان جذب و پخش فرکانس‌های صدا به بزرگی فضای سالن همایش نیز بستگی دارد.

تأثیر صدا در سالن همایش

یک صدای مناسب چه تأثیرات ویژه‌ای در اجرای برنامه دارد؟

مزایا و کاربردهای استفاده از یک سیستم صوتی مناسب و تأثیر صدا در سالن همایش ویژگی‌های بسیاری دارد که برخی از آنها را نام می‌بریم و برخی از آنها نیز مسلماً به ذهن شما می‌آیند؛ چرا که یکی از موارد موفق عمل کردن سیستم‌های پخش صدا در سالن همایش تجربه حضار در این سالن‌ها می‌باشد.

خواندن  ضوابط و استاندارد صندلی آمفی تئاتر

 ویژگی‌های سیستم صوتی در سالن همایش

  • پخش یکنواخت صدای سخنران در تمام سالن
  • امکان ضبط و ذخیره سازی صدا در طول جلسات به صورت واضح
  • سازگاری و هماهنگی با دیگر سیستم‌های صوتی و تصویری
  • توانایی برقراری تله کنفرانس با سایر نقاط جهان
  • آزار ندیدن گوش مخاطب
  • پخش صدای واضح و بدون نویز
  • قابلیت کنترل قدرت و رنج صدا به صورت کاهشی و افزایشی
  • یکسان کردن پخش صدا در تمامی فضاهای سالن همایش
  • سازگاری کامل با حرفه‌ای‌ترین نرم افزارهای صدابرداری
  • رساندن و تنظیم صدا در نقاط کور سالن همایش
  • بازگرداندن صدا به سخنران (سن)
  • امکان ترجمه همزمان در همایش‌ها
  • امکان ایجاد افکت‌های مختلف بر روی صدا

تأثیر صدا در سالن همایش

نتیجه گیری

جادوی صوت در سالن‌های همایش و کنفرانس را نباید نادیده گرفت. صوت در سالن همایش از اهمیت بالایی برخوردار است و علاوه‌بر ویژگی‌های ظاهری که به یک سالن همایش می‌دهد، تعامل طرفین جلسه و استفاده مفید از امکانات سمعی و بصری و بهره وری همایشات را بهبود می‌بخشد.

در مقاله تأثیر صدا در سالن همایش به این درک رسیدیم که در طراحی معماری سالن‌های همایش عوامل بسیاری بر روحیه حضار و شنوندگان و همچنین برگزار کننده همایش اثرگذار است. بنابراین سالن همایش با صوتی ضعیف، قطعاً نمی‌تواند رضایت حضار را جلب کند.

همچنین پاسخی برای این سؤال پیدا کردیم که چه عواملی باعث آرامش و تمرکز حاضرین در سالن همایش می‌شود؟ مسلماً عواملی مانند نور، رنگ، ارتفاع و عرض سالن، فاصله از صحنه، زاویه دید، نوع صندلی‌ها و نوع چینش آنها و همچنین طریقه انتقال تصاویر و صدا در سالن همایش می‌توانند تأثیر مستقیمی بر این موارد داشته باشند.

منبع:  سریر آسیا

3 پاسخ
  1. سمیرا گفته:

    من یه پروژه سالن کنفرانس ۲۰۰۰ تایی دارم.
    چطور میتونیم با هم همکاری داشته باشیم؟

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه صنعتی اورنگ گستر سریر آسیا می باشد.