نکات مهم در تجهیز سالن آمفی تئاتر!

تجهیز سالن آمفی تئاتر یکی از کارهای مهم و بعضاً سخت و نیازمند دقت فراوان است که تنها افراد متخصص و با تجربه در این زمینه کاری می‌توانند آن را به خوبی انجام دهند. تجهیز سالن آمفی تئاتر یا صندلی آمفی تئاتر تنها به داخل سالن نمایش منتهی نشود بلکه ورودی سالن، سالن انتظار، اتاق‌های پشت صحنه، اتاق‌های خدماتی و… نیز از مکان‌هایی است که باید تجهیز شوند.

در این مقاله به صورت جداگانه مکان‌های مختلف یک مجموعه آمفی تئاتر را معرفی و تجهیزات مورد نیاز و مناسب آنها را نام خواهیم برد. در این بین ممکن است برخی موارد معرفی شده در یک سالن نیاز نباشد یا حتی در سالنی دیگر به تجهیزاتی بیشتر و مدرن‌تر احتیاج باشد.

تجهیز سالن آمفی تئاتر

مکان‌ها و تجهیزات یک مجموعه آمفی تئاتر

ورودی آمفی تئاتر

یکی از اولین مکان‌هایی که در دید تماشاگران است، ورودی سالن آمفی تئاتر می‌باشد. طراحی این ورودی‌ها باید به صورتی باشد که باعث تجمع افراد پشت درب ورودی نگردد. تهیه و ارائه بلیط تماشای نمایش باید به صورت منظم و به سرعت انجام گیرد. بهتر است در هنگام ورود به سالن چینش افراد به صورت صف خطی باشد تا ورود و نشستن در جایگاه‌ها به سهولت انجام گیرد.

سالن انتظار آمفی تئاتر

بعد از ورودی نوبت به سالن انتظار می‌رسد؛ افراد وارد سالن انتظار می‌شوند و از آنجا با اعلام پرسنل حفاظت از سالن وارد سالن اجرای نمایش می‌شوند. این مکان یکی از مکان‌های استراتژیک مجموعه‌ها به شمار می‌رود چرا که افراد از طیف‌های مختلف دور هم جمع می‌شوند و به طور معمول ارتباطاتی نیز در بین افراد شکل می‌گیرد.

بهتر است این سالن دارای فضایی مناسب، بزرگ و باز باشد تا در زمان شلوغی موجب هرج و مرج نشود. اینگونه فضاها نیازمند تهویه مطبوع مناسب و دکوراسیون زیبا می‌باشد به گونه‌ای که قرار دادن تعدادی صندلی، میز و گلدان می‌تواند فضا را برای شروع تماشای یک تئاتر دلپذیرتر کند.

وجود کافی شاپ در سالن انتظار می‌تواند ایده‌ای بسیار عالی باشد تا افراد از نوشیدنی‌ها و خوراکی‌های آن استفاده کنند. قرار دادن کانترهایی تبلیغاتی نیز می‌تواند ایده مناسبی برای این مکان باشد. در این محل باید فضایی نیز برای تجهیز سرویس بهداشتی، نمازخانه و… اختصاص داده شود.

سالن اجرا

سالن اجرای آمفی تئاتر را می‌توان محل اصلی این مجموعه نامید و تجهیز این مکان نیز نیازمند دقت، کیفیت و هزینه‌های بالایی است. در سالن اجرا تجهیزات بی شماری وجود دارد که بخشی مربوط به راحتی تماشاگران و بخشی نیز مربوط به اجرای صحیح بازیگران است.

ابتدا درباره تجهیز بخش مربوط به تماشاگران صحبت می‌کنیم و در ادامه به بخش بازیگران می‌پردازیم:

تجهیز بخش مربوط به تماشاگران

در تجهیز سالن آمفی تئاتر حداکثر ظرفیت سالن آمفی تئاتر به طرح هندسی سالن اجرا، محدودیت‌های صوتی و تصویری، آکوستیک سالن، خط دید و شکل و اندازه سن بستگی دارد.

چینش صندلی‌ها:

تجهیز سالن آمفی تئاتر کار چندان سختی نیست، فقط نیاز به دقت در چیدمان و نحوه استفاده از متریال ها دارد. در ابتدای امر باید نوع چینش صندلی‌ها در ردیف‌های مختلف معین شود. در ردیف‌های مختلف باید تعداد استانداردی از  صندلی‌ها نصب و محکم شود.

ردیف‌ها و راهروها:

ردیف‌ها باید به گونه‌ای تنظیم شوند که در استاندارد طراحی سالن آمفی تئاتر توضیح داده شده است؛ بهتر است ردیف‌های صندلی از دو طرف دارای راهرو باشند تا در هنگام خروج ازدحام افراد در یک طرف سالن نباشد. در این میان باید مکان‌هایی را برای استقرار ویلچر و صندلی‌های چرخ دار در نظر گرفت.

چراغ‌ها و شماره‌های راهنما:

بهتر است با قرار دادن چراغ‌ها و علامت‌ها مسیر رفت و آمد، شماره ردیف‌ها و شماره صندلی‌ها را مشخص کرد تا تماشاگران بتوانند بدون معطلی جایگاه نشستن خود را تشخیص دهند. همچنین باز بودن یا نبودن درب خروج را نیز می‌توان با استفاده یک چراغ مشخص کرد.

کفپوش سالن اجرا:

کفپوش مورد استفاده در سالن‌های اجرا باید از مصالحی غیر لغزنده و با کیفیت اجرا شوند. این متریال می‌تواند سنگ، موکت، پارکت یا هر کفپوش مناسب دیگری باشد.

تهویه مطبوع:

ایجاد سیستم گرمایش، سرمایش و تهویه مطبوع از مهمترین مواردی است که در طول اجرای نمایش می‌تواند باعث آزار و اذیت بازیگران و تماشاگران شود؛ بنابراین استفاده از یک سیستم تهویه مطبوع مناسب می‌تواند فضایی مناسب را آماده کند.

بخش مربوط به بازیگران

صحنه نمایش (سن):

صحنه نمایش هم برای بازیگران و هم برای تماشاگران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. فاصله تماشاگران با صحنه باید به گونه‌ای تنظیم شود که دید مناسبی را برای آنها ایجاد کند. همچنین صحنه باید به گونه‌ای ساخته شود که بازیگر در آن احساس خوشایندی داشته باشد و به سهولت در آن رفت و آمد و بازیگری کند.

پرده صحنه:

نیاز است صحنه پرده‌ای بلند و مناسب داشته باشد که در مواقع لزوم کشیده یا باز شود. این پرده باید محکم و با دوام باشد تا در طول سال‌ها استفاده از آن آسیب نبیند.

تجهیز سالن آمفی تئاتر

نور و صدا:

نور و صدا دو مقوله مهم در اجرای تئاتر هستند که نیازمند اپراتوری حرفه‌ای می‌باشند. این دو سیستم باید در طول چهار گوشه سالن قرار گرفته باشند تا تمام سالن اجرا را تحت کنترل داشته باشند. اتاق نور و صدا بین صدابردار و نورپرداز در سالن آمفی تئاتر مشترک است و باید دید مستقیمی روی صحنه نمایش داشته باشد.

فضاهای پشت صحنه:

قسمت پشت صحنه سالن آمفی تئاتر برای بازیگران از اهمیت بالایی برخوردار است. این محل اتاقی مجهز برای استراحت بازیگران، اتاق پلاتو جهت تمرین و نمایشنامه خوانی، اتاقی برای گریم بازیگران، آبدارخانه، اتاقی تعویض لباس و سرویس‌های بهداشتی لازم دارد.

سیستم صوتی و نورپردازی سالن اجرا

یکی از مهمترین سیستم‌های الکتریکی که در سالن‌های اجرای تئاتر مورد نیاز است، سیستم‌های نورپردازی و صدابرداری است که مورد نیاز صحنه و کل سالن نیز می‌باشد. این سیستم‌ها باید دو اپراتور جداگانه و حرفه‌ای داشته باشند تا بتوانند در طول نمایش، عکس العمل های مورد نیاز کارگردان را انجام دهند.

سیستم‌های امنیتی و اطفاء حریق

در بین تمام سیستم‌ها، سیستم‌های امنیتی و اطفاء حریق را نباید نادیده گرفت؛ چرا که در مواقع لزوم باید به صورت دقیق و سریع عمل کنند. تجربه نشان داده است که نادیده گرفتن تدابیر پیشگیرانه موجب بروز خسارات بسیاری در سالن‌های مختلف سینمایی، آمفی تئاتر و همایشی شده است.

طراحی دکوراسیون داخل سالن اجرا

اجرای دکوراسیون مناسب سالن آمفی تئاتر می‌تواند در روحیه تماشاگران و اجرای بهتر بازیگران نقش به سزایی داشته باشد. استفاده از المان‌های تئاتری و تاریخی و در عین حال مدرن فضایی دلنشین را ایجاد خواهد کرد.

نتیجه گیری

تجهیز سالن آمفی تئاتر از مواردی است که نیازمند تبحر و تجربه می‌باشد از این رو، شرکت اورنگ گستر سریر آسیا آماده همکاری با سالن‌های آمفی تئاتر در جهت تجهیز سالن‌های اجرا می‌باشد.

منبع: سریر آسیا

5 پاسخ
  1. حنانه گفته:

    بعضی سالنهای نمایش فضای اجرای خیلی بازی دارند و درصورت نیاز بعضی تماشاچیان در کنار بازیگران با یک بالشت بروی زمین می نشینند.

    پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

تمامی حقوق این سایت متعلق به گروه صنعتی اورنگ گستر سریر آسیا می باشد.